Ontruimingsplan

Inhoud ontruimingsplan

In het ontruimingsplan staan de taken van de directie, bedrijfshulpverleners en het personeel bij een ontruiming. Verder bevat het technische gegevens van het gebouw, veiligheidsplattegronden en een beschrijving van de procedure bij ontruiming.

Wanneer verplicht?

Ontruiming van gebouwen moet geregeld zijn, dit is een eis in de Arbowet. Als er een ontruimings- of brandmeldinstallatie aanwezig is bent u verplicht om een volledig ontruimingsplan op te stellen. Kleine bedrijven en instellingen kunnen volstaan met een ontruimingsinstructie en tekeningen.

U tekent voor veiligheid met een ontruimingsplan

Ook als het niet verplicht is kan het opstellen van een ontruimingsplan aan te raden zijn. Datgene wat de bedrijfshulpverleners geleerd hebben wordt samengevoegd door middel van het ontruimingsplan. Dit plan vormt het organisatorische gedeelte van de bedrijfshulpverlening. Dus u kunt rustig stellen dat een plan onontbeerlijk is. U tekent daarmee voor de veiligheid van iedereen in de organisatie. Als er een ontruimingsplan geschreven is heeft u de zekerheid dat iedereen weet wat hij of zij moet doen in het geval van nood. Er zal dan veel minder snel paniek ontstaan.

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Website laten maken door Dotsimpel