Plattegronden

Het verschil tussen een ontruimingsplattegrond en een veiligheidsplattegrond.

Een ontruimingsplattegrond en een veiligheidsplattegrond zijn beide belangrijke hulpmiddelen voor noodsituaties, maar er is wel een verschil tussen beide.

Een ontruimingsplattegrond is een plattegrond van een gebouw waarop de vluchtroutes en nooduitgangen staan aangegeven. Deze plattegrond is bedoeld om mensen in geval van een noodsituatie snel en veilig het gebouw te laten verlaten. Op een ontruimingsplattegrond staan bijvoorbeeld ook de locaties van brandblussers, EHBO-kits en noodtelefoons aangegeven.

Een veiligheidsplattegrond is een uitgebreidere versie van een ontruimingsplattegrond en bevat niet alleen informatie over vluchtroutes en nooduitgangen, maar ook informatie over de veiligheid van het gebouw zelf. Hierbij kun je denken aan informatie over de locatie van gasleidingen, waterleidingen, elektriciteitskasten en andere gevaarlijke stoffen of situaties in het gebouw. Een veiligheidsplattegrond is bedoeld om hulpverleners snel inzicht te geven in de veiligheidsrisico's in een gebouw, zodat zij snel en adequaat kunnen reageren in geval van een noodsituatie.

Wilt u meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Website laten maken door Dotsimpel